آزمایشگاه های دانشکده مهندسی نقشه برداری

سرپرست آزمایشگاه:دکتر محمد طالعی

پست الکترونیک:taleai@kntu.ac.ir

معرفی:

آزمایشگاه تصمیم سازی مکانی و شهر هوشمند در سال 1394 در دانشکده مهندسی نقشه برداری تحت سرپرستی آقای دکتر محمد طالعی شروع به فعالیت کرد. این آزمایشگاه به موضوعات مدل سازی و تحلیل چند معیاره جهت حل مسائل مکانی و همچنین مدل سازی سه بعدی ساختمان های شهری و انجام تحلیل های سه بعدی مربوطه می پردازد. در این زمینه تاکنون، پروژه های متعددی در قالب پایان نامه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پروژه های ارتباط با صنعت در این آزمایشگاه انجام شده است.

سرپرست آزمایشگاه:دکتر علی اصغر آل شیخ

پست الکترونیک:alesheikh@kntu.ac.ir

معرفی:

آزمایشگاه رایانش کلان داده های مکانی در چار چوب اینترنت اشیا در سال 1395 در دانشکده مهندسی نقشه برداری تحت سرپرستی آقای دکتر علی­ اصغر آل­ شیخ شروع به فعالیت کرد. این آزمایشگاه به موضوعات مهم گردآوری، ذخیره سازی، پردازش، تحلیل­ و نمایش کلان داده ها (با تاکید بر جزئ مکانی آنها) در اینترنت اشیا می پردازد. کلان داده های مکانی در قالبهای گوناگون ساختار یافته، نیمه ساختاریافته و یا غیر ساختار یافته از منابع مختلفی همچون سنجنده های محیطی، رسانه های اجتماعی، سکو های جمع سپاری، تصاویر و ویدیوهای نشان گذاری شده جغرافیایی، داده های گوشی موبایل، محتویات خدمات مکان مبنا، و تصاویر ماهواره ای می باشند. در این آزمایشگاه زمینه های لازم جهت برقراری ارتباط مناسب بین استفاده کنندگان داده ها و طیف وسیعی از حسگرهای مکانی جهت تصمیم سازی بهینه مهیا می گردد. کاربردهای متنوعی از فناوری اینترنت اشیا در این آزمایشگاه مورد مطالعه و پژوهش قرار گرفته که از میان آنها می توان به مدیریت و کنترل بیماری­ها، امداد و نجات، حمل و نقل، آلودگی های محیطی، و مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) اشاره داشت. در این زمینه تاکنون، پروژه های متعددی در قالب پایان نامه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پروژه های ارتباط با صنعت در این آزمایشگاه انجام شده است.

سرپرست آزمایشگاه:دکتر محمد رضا ملک

پست الکترونیک:mrmalek@kntu.ac.ir

معرفی:

از آنجا که سیستمهای اطلاعات مکانی فراگیر و همه جاگاه (Ubiquitous and Pervasive GIS) همچنین سیستمهای اطلاعات همراه به عنوان نسل جدید اطلاعات مکانی نقش بسزایی نه تنها در حوزه اطلاعات مکانی بلکه در بخشهای مختلف کاربردی دارند، این ازمایشگاه می تواند بسیار مثمر ثمر واقع شود. ارایه سرویسهای ردیابی، ناوبری، موقعیت یابی در فضاهای باز و بسته و خدمات مکان مبنا جزو خدماتی است که توسط این آزمایشگاه ارایه می شود. از اهداف دیگر آزمایشگاه استفاده از اطلاعات مکانی مردم ­گستر برای اهداف مختلف بویژه حل مسایل پیچیده مکانی است. خدمات این آزمایشگاه می تواند برای تهیه کنندگان نقشه مثل سازمان نقشه برداری و سازمان جغرافیای نیروهای مسلح، همچنین ارگانهای امداد و نجات مثل هلال احمر و مدیریت بحران، امنیت و مراقبت مثل پلیس وسایر کاربران داده مکانی بکار آید.

گروه آموزشی:سنجش از دور

سرپرست آزمایشگاه:دکتر محمود رضا صاحبی

پست الکترونیک:sahebi@kntu.ac.ir

معرفی:

آزمایشگاه طبقه بندی تصاویر هوایی و ماهواره­ ای وابسته به پژوهشکده سنجش از دور دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی است.استفاده صحیح و عملی از پتانیسل داده­ های سنجش از دور در انجام مطالعات علوم زمین، مستلزم تفسیر درست این اطلاعات جهت شناسایی و استخراج پارامترهای فیزیکی پدیده­ های مورد مطالعه می­باشد. به عبارت دیگر، داده ­های حاصل از سنجش از دور، با ارائه تصویری از واقعیت فیزیکی عوارض و پدیده­های زمینی، اگرچه بطور ضمنی حاوی اطلاعات مختلفی از آن پدیده­ ها می­باشند، ولی قبل از استفاده عملی از این اطلاعات، لازم است تا با تفسیر صحیح و اصولی، اقدام به شناسایی پدیده ­های مختلف مرتبط با موضوع مورد مطالعه و استخراج پارامترهای فیزیکی آن گردد. به منظور ایجاد شرایط لازم جهت تفسیر صحیح داده­ های سنجش از دور، لازم است تا ضمن بازسازی روند تصویربرداری توسط سنجنده­ های مختلف، واقعیت فیزیکی عوارض موجود در این تصاویر، مشخص گردد. این امر با بررسی و مطالعات دقیق در مورد نحوه نمایش و حضور عوارض مورد نظر در تصاویر هوایی و ماهواره ­ای قابل انجام می­باشد. در این راستا، علاوه بر بررسی رفتار طیفی عوارض و پدیده ­های زمینی، سایر اطلاعات جانبی نیز می­تواند مفید واقع شود. روند شناسایی و تشخیص اتوماتیک عوارض و پدیده­ های جغرافیایی از تصاویر سنجش از دوری با عنوان "طبقه­ بندی تصاویر" شناخته می­شود. بعبارت دیگر، طبقه ­بندی تصاویر هوایی و ماهواره­ ای، سطح بهره­وری از داده­ های سنجش از دوری را افزایش خواهد داد و از اینرو، طبقه­ بندی این تصاویر بعنوان یکی از موضوعات اصلی تحقیقاتی در دنیا مطرح می­باشد. لذا تاسیس و تجهیز آزمایشگاه­ های طبقه­ بندی تصاویر هوایی و ماهواره ­ای با هدف شناسایی کاربردهای نوین این تصاویر و توسعه کاربردهای عملی از داده­ های سنجش از دوری، بعنوان یک ضرورت در برنامه کار پژوهشکده سنجش از دور با همکاری گروه سنجش از دور و فتوگرامتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی قرار گرفت.

سرپرست آزمایشگاه:دکتر صادقی نیارکی

پست الکترونیک:@kntu.ac.ir

Review:
Date:
1399/02/29
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.